У Грузії протестують через провал виборчої реформи

17.11.2019, 18:16
52640

17 листопада у Тбілісі розпочалися  масштабні акція протесту −  Про це повідомляє Грузія.Online.

Читайте також: Прем’єлюди вимагають провести позачергові парламентські вибори.р-міністр Грузії Бахтадзе подав у відставку

Через провал конституційної реформи виборчого законодавства 14 листопада опозиція і громадські активісти оголосили про початок безстрокових протестів і розбили на проспекті Руставелі наметовий табір. Перед тим вони вже висунули владі такі вимоги: призначення дострокових парламентських виборів за пропорційною системою; формування тимчасового, технічного уряду; реорганізація Центральної виборчої комісії.

Для ухвалення законопроекту про проведення парламентських виборів у 2020 році за пропорційною системою з нульовим виборчим бар’єром у грузинському парламенті забракло 12 голосів.

Після цього учасники руху “Соромно”, громадські активісти та представники опозиційних партій перекрили проїжджу частину проспекту Руставелі, влаштувавши сидячий страйк.

Протестувальники закликали людей приходити до парламенту, щоб висловити своє ставлення до голосування щодо конституційних змін, яке відбулося 14 жовтня на пленарному засіданні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com