У Грузії заявили, що на Саакашвілі чекає в’язниця після повернення додому

27.08.2020, 16:32
82557

Якщо колишній президент Грузії, голова виконкому Ради реформ України Міхеїл Саакашвілі повернеться на батьківщину, його затримають прямо на кордоні.

Читайте також: Саакашвілі заявив, що повертається в Грузію

Як повідомило Ехо Кавказу, про це заявила міністерка юстиції Грузії Тея Цулукіані. За її словами, Саакашвілі перебуває в розшуку і йому винесено низку обвинувальних вироків.

Вона повідомила, що чула відеозапис Саакашвілі, в якому він звернувся до грузинського народу.

“Звичайно, ми вітаємо, якщо Міхеїл Саакашвілі знайде в собі сили і прибуде до Грузії, прямо на кордоні на нього чекає процедура затримання та, звичайно, грузинська в’язниця, оскільки він перебуває в розшуку і йому винесено низку обвинувальних вироків, які можуть бути переглянуті, поки він перебуватиме у в’язниці”, – заявила Цулукіані.

У Грузії в кінці жовтня відбудуться парламентські вибори, що, за інформацією деяких ЗМІ, і є причиною бажання Саакашвілі повернутися на батьківщину.

У Грузії експрезиденту країни пред’явлено звинувачення за чотирма кримінальними справами. Саакашвілі проходить обвинуваченим у справі про вбивство банкіра Сандро Гиргвліані, у справі про жорстоке побиття грузинського депутата Валерія Гелашвілі і у справі про захоплення опозиційної телекомпанії “Імеді”. Крім того, йому інкримінується розтрата державних коштів на особисті потреби в особливо великих розмірах.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com