У Харкові лікар за гроші видавав рецепти на наркотичні ліки

28.03.2019, 18:55
18511

У Харкові лікар-нарколог незаконно видавав спеціальні рецептурні бланки на отримання наркотичних лікарських засобів.

Читайте також: У Рівному на хабарі погорів лікар, який видав довідку про непридатність до військової служби

Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Харківській області.

Так, слідчі оперативні дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст. 319 КК України – незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин.

“Встановлено, що з метою отримання прибутку керівник медичного закладу, маючи медичну кваліфікацію лікаря нарколога, створив злочинну схему щодо незаконної видачі спеціальних рецептурних бланків на наркотичні (психотропні) лікарські засоби в порушення встановлених діючим законодавством правил їх відпуску”, – йдеться в повідомленні.

У ході проведення 27 березня санкціонованих обшуків, а також інших слідчих дій була припинена незаконна діяльність установи.

Під час обшуків правоохоронці вилучили медичну документацію – амбулаторні картки пацієнтів, – незаповнені бланки рецептів на отримання наркотичних лікарських засобів, розрахункові квитанції, копії вже виданих рецептів та інша документація діяльності медичного закладу.

“Поліцією встановлені неодноразові факти видачі спеціальних рецептурних бланків особам, які не мали підстав на отримання наркотичних (психотропних) лікарських засобів. Своїми діями зловмисник сприяв витоку наркотичних лікарських засобів з легального обігу до нелегального”, – зазначили в поліції.

Вирішується питання щодо встановлення інших осіб причетних до вказаної злочинної схеми та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com