У Харкові на хабарі погоріли поліцейські

28.03.2019, 20:55
18524

У Харкові затримали двох оперативних уповноважених кримінальної поліції Слобідського відділу поліції у ГУ Нацполіції у Харківській області під час отримання неправомірної вигоди розміром у 7 тис. доларів США.

Читайте також: У Рівному на хабарі погорів лікар, який видав довідку про непридатність до військової служби

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Затримання відбувалось за оперативного супроводу Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Харківській області та Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону Об’єднаних сил.

За попередньою інформацією, майор та старший лейтенант Слобідського відділу поліції вимагали 7 тис. доларів США у мешканця Харкова, обіцяючи знищити матеріали негласних слідчих (розшукових) дій, які проводилися відносно його родича. Це допомогло б чоловіку уникнути кримінальної відповідальності за збут та зберіганням наркотичних засобів (ст. 307, 309 Кримінального кодексу України).

Слідчі територіального управління ДБР затримали обох правоохоронців після одержання обумовленої суми неправомірної вигоди в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі тривають невідкладні слідчі дії.

Вирішується питання повідомлення поліцейським про підозру в одержанні неправомірної вигоди, вчиненому службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). У разі доведення вини, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від п’яти до десяти років.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com