У Харкові не закриватимуть школи та дитсадки на карантин

12.03.2020, 10:08
66206

Попри рекомендацію Кабміну щодо введення карантину задля недопущення поширення коронавірусу, міська влада Харкова, заявила, що припиняти навчання у школах та дитсадках наразі не буде.

Читайте також: В Києві на карантин закривають школи, дитячі садки, ВНЗ

Обмеження запроваджують лише на масові заходи й розважальні центри. Не працюватимуть також кінотеатри, театри і цирк, повідомляє ТСН.

Наразі ж в Харкові вже діють заходи для профілактики COVID-19. У підземці двічі на день дезінфікують потяги, які виходять на лінію. Спеціальним розчином протирають всі підвіконня, поручні, сидіння та стіни у вагонах. Тобто, усе, до чого найчастіше торкаються громадяни.

У місцях, де зазвичай буває багатолюдно, наприклад ринках, розмістили борди з порадами щодо запобігання зараження. Всі спортивні заходи у Харкові також переносяться. Дозволили проводити лише ті, де збереться не більше 60 людей. А от освітній процес у школах та заняття в дитсадках не скасовуватимуть. Дещо видозмінять процес.

Мер міста Геннадій Кернес, як йдеться на сайті Харківської міської ради, пояснив це тим, що в обласному центрі за останні 20 днів спостерігається зниження рівня захворювання на ГРВІ у школах. Крім того, від 23 до 29 березня учні підуть на канікули.

“Причина друга – куди батькам діти своїх дітей на час тритижневого карантину, зовсім незрозуміло, і для багатьох з них цей час стає важким випробуванням. Але якщо хтось вважає, що для його дитини краще найближчим часом пересидіти вдома – керівництво шкіл не буде проти, необхідно тільки написати відповідну заяву на ім’я керівника навчального закладу”, – сказав Кернес.

Читайте також: Карантин: у супермаркетах люди масово скуповують продукти – (фото, відео)

За його словами, для учнів середніх класів і старшокласників буде скасована багатокабінетна система, навчання відбуватиметься в одному приміщенні. Вранці діти проходитимуть медичний огляд, а самі школи будуть додатково дезінфікувати.

Батьки школярів кажуть, що розгублені. Вони, передусім, хвилюються про те, як учням старших класів, у разі запровадження карантину, потім наздоганяти навчання.

Нагадаємо, що у всіх навчальних закладах України від 12 березня буде діяти карантин. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України. Карантин триватиме щонайменше 3 тижні, до 3 квітня.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com