У Харкові СБУ викрила псевдореабілітаційний центр (фото)

18.08.2020, 13:29
81671

У Харкові СБУ викрила та припинила протиправну діяльність псевдореабілітаційного центру, в якому примусово тримали пацієнтів.

Читайте також: СБУ викрила багатомільйонну медичну аферу в Закарпатській ОДА (фото)

Про це повідомив начальник прес-центру Управління СБУ Харківської області у Facebook пише Кореспондент.

Правоохоронці встановили, що організували протиправний бізнес проповідники однієї з релігійних організацій харизматичного напряму.

Вони заманювали в “клініки” нарко- та алкозалежних громадян. Зловмисники обіцяли хворим або їхнім родичам повноцінне лікування і всебічну психологічну допомогу.

Перевірка СБУ зафіксувала, що центр не мав штату лікарів і жодних дозвільних документів в сфері охорони здоров’я.

Після отримання передоплати за “лікування” організатори розміщували пацієнтів в орендованому приватному будинку, де примусово тримали до закінчення курсу “реабілітації”.

Під час перебування в центрах “персонал” обмежував пацієнтів у праві вільного пересування, спілкування з близькими і родичами, у них вилучали гроші, документи, мобільні телефони та ліки.

Також були окремі випадки застосування до пацієнтів фізичного і психологічного насильства, завдання їм тілесних ушкоджень за порушення правил і режиму “реабілітації”.

Під час проведення обшуків правоохоронці звільнили з місця незаконного тримання 7 громадян з різного роду залежностями. Керівник центру затриманий.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com