У Харкові затримали чиновницю держбанку, яка наживалася на пенсіонерах з ОРДЛО

7.10.2019, 18:52
45755

У Харкові співробітники Служби безпеки України викрили завідувача відділення одного з державних банків на зловживаннях з обслуговування внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Читайте також: На Закарпатті затримали водолазів, які намагалися переправити контрабандою величезну партію сигарет

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисниця систематично вимагала від “переселенців” гроші за проведення процедури ідентифікації без їхньої фізичної присутності у відділенні банку.

“За кожного “клієнта” на підставі наявності лише його пенсійної банківської картки завідувачка одержувала від посередників від 200 гривень за кожне продовження нарахувань. Через протиправну оборудку чиновниця, з порушенням чинного законодавства, нараховувала пенсії громадянам, які фактично не змінювали місце проживання і продовжують проживати у тимчасово окупованих районах Донбасу”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у межах відритого кримінального провадження співробітники СБУ задокументували одержання нею двох траншів неправомірної вигоди на загальну суму майже 15 тисяч гривень. Наразі вирішується питання щодо повідомлення чиновниці держбанку у вчиненні злочину, передбаченого ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com