У Кабміні повідомили, коли розпочнеться опалювальний сезон

3.10.2019, 23:19
45213

Влада по регіонах готова розпочати підключення опалення об’єктів соціальної сфери з 10 жовтня, а житлового фонду – з 15 жовтня, вони технічно готові до опалювального сезону. Про це сказала міністр розвитку громад і територій України Олена Бабак, повідомили в прес-службі профільного міністерства.

Читайте також: Нафтогаз запропонував людям купити газ наперед за нинішньою ціною

Водночас зазначається, що в кожному регіоні органи місцевого самоврядування самі вирішують, коли починати опалювальний сезон. Оскільки все залежить від температурних режимів, технічної готовності підприємств теплоенергетики та погашення боргів за газ.

″Органи місцевого самоврядування готові почати підключення опалення об’єктів соціальної сфери з 10 жовтня, а житлового фонду – з 15 жовтня. Але за фактом опалювальний сезон почнеться тоді, коли протягом трьох діб середньодобова температура повітря буде нижче 8°С. Що стосується технічної готовності, то, за інформацією з регіонів, готовність житлового та соціального фондів становить майже 100%, а комунальних підприємств теплоенергетики – 100%. Є певні проблеми з входженням в опалювальний період у приватних підприємств і тепловиків Донецької і Луганської областей, які уряд вирішує спільно з органами місцевого самоврядування″, – зазначила Бабак.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com