У Кабміні вимагають спростувати інформацію у статті Financial Times про переговори з Коломойським

18.09.2019, 08:13
42506

Висновок про те, що українська влада шукає компромісу у справі “ПриватБанку” з бізнесменом Ігорем Коломойським, ґрунтується на вирваній із контексту фразі прем’єр-міністра Олексія Гончарука, заявили в Кабінеті Міністрів України. Про це пише “Гордон“.

Читайте також: Коломойський розповів, що їх пов’язує з Богданом

Український уряд вимагає від британської ділової газети Financial Times опублікувати спростування інформації про те, що українська влада веде переговори з бізнесменом Ігорем Коломойським у справі “ПриватБанку”. Про це йдеться в заяві, опублікованій 17 вересня на сайті Кабінету Міністрів.

″Цитата, на якій базується висновок авторів матеріалу, вирвана з контексту та не є репрезентативною в контексті всієї наданої прем’єр-міністром України [Олексієм Гончаруком] інформації. Він не надавав жодної інформації щодо ведення будь-яких переговорів як із паном [Ігорем] Коломойським, так і з будь-ким іншим″, – ідеться в повідомленні.

В українському уряді вважають, що стаття Financial Times не відповідає стандартам журналістської етики.

Кабмін надіслав авторам матеріалу офіційний лист-звернення із проханням спростувати тези, пов’язані з інформацією про “переговори” з Коломойським.

Гончарук заявив, що в питанні щодо “ПриватБанку” потрібно “зосередитися на зростанні та шукати спільні рішення, а не витрачати ресурси на знищення одне одного”, написала Financial Times сьогодні вранці.

Однак таким кроком українська влада на чолі з президентом Володимиром Зеленським може віддалити від себе західних партнерів і зменшити підтримку з їхнього боку, зазначили автори статті.

Гончарук спростував цю інформацію й уточнив, що жодних переговорів не ведуть.

“ПриватБанк” – найбільший комерційний банк в Україні – було націоналізовано 19 грудня 2016 року.

Читайте також: Коломойський звернувся до Путіна

У лютому 2019 року Коломойський і компанія Triantal Investments Ltd оскаржили націоналізацію в Господарському суді Києва.
Коломойський говорив, що після виборів президента України сподівається одержати компенсацію через націоналізацію “ПриватБанку” “в тому чи іншому вигляді”. За словами бізнесмена, він не збирається повертати банк у власність. “Але там лежало $2 млрд капіталу. Нехай повернуть – і немає питань”, – сказав Коломойський.

18 квітня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Коломойського до Національного банку України та Кабінету Міністрів про незаконність націоналізації “ПриватБанку”.

У НБУ повідомили, що оскаржать рішення суду про скасування націоналізації “ПриватБанку”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com