У Кабміні заявили, що публікуватимуть зарплати високопосадовців

15.01.2020, 17:55
59909

Уряд буде щомісяця публікувати звіти про розміри зарплат міністрів та їх заступників. Про це на брифінгу в середу, 15 січня, заявив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет, повідомляє ЛБ.

Читайте також: Уряд затвердив перелік стратегічних підприємств, які не можна приватизувати

Він зазначив, що таке рішення було прийнято у зв’язку з підвищеним інтересом ЗМІ і суспільства до цього питання.

“Кабінет Міністрів перебуває в активному листуванні з усіма ЗМІ. Всі роблять запити про доходи, премії, надбавки тих чи інших посадових осіб. Ми вирішили зробити просту річ і будемо офіційно щомісяця публікувати всі доходи, які отримують наші топ-чиновники. Це не таємна інформація, і ми вважаємо, що це буде ще один крок до того, щоб ми стали більш прозорими і чесними з суспільством”, – сказав він.

Разом з тим, Дубілет зазначив, що опубліковані в ЗМІ грудневі зарплати міністрів не є показовими, бо в цей місяць виплатили премії відразу за кілька місяців. Середня зарплата міністрів набагато нижча – в районі 40-80 тисяч гривень.

“Середній дохід, який отримує прем’єр-міністр на руки, – 61 тисяча за результатами чотирьох місяців. Якщо подивитися на пана Бородянського, міністра культури, – у нього в грудні була 91 тисяча гривень, але якщо дивитися на чотири місяці – середня сума вийшла 37 800 гривень”, – сказав Дубілет.

Він також повідомив, що в 2020 році уряд має намір ініціювати зарплатну реформу в держслужбі.

“Ми працюємо над тим, щоб питання доходу державних службовців було по всій вертикалі правильним, тому що цей зоопарк надбавок і премій всіх плутає, він досить складний в адмініструванні”, – сказав Дубілет.

Він також підкреслив, що по всій вертикалі держслужби повинна бути прозора, чітка, зрозуміла зарплата, прив’язана до ключових показників ефективності.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com