У команді Зеленського розповіли, що вплине на долю парламенту

14.05.2019, 12:53
24834

Рішення про розпуск парламенту новообраний президент Володимир Зеленський, прийме, аналізуючи вчинки дій народних депутатів. Про це заявив його політичний радник Дмитро Разумков в ефірі ″ICTV″, пише ″Громадське″.

Читайте також: У Зеленського розповіли, що він робитиме перші 100 днів свого президентства

″Якщо ми говоримо про розпуск парламенту, то питання в тому, що буде робити парламент″, – сказав він.

Прикладом негативного кроку з боку депутатів Разумков назвав законопроект про президента, який на засіданні 22 квітня закликала прийняти віце-спікер парламенту Оксана Сироїд.

За словами радника, такий закон істотно обмежив би владу Зеленського і не дав йому виконати обіцянки, озвучені виборцям.

″Окремі народні депутати, представники керівництва парламенту говорили про те, що можна спробувати прийняти цей закон, який фактично не тільки обмежував права і обов’язки президента, а й певною мірою порушував Конституцію″, – зазначив Разумков.

“Адже багато хто з цих функцій, які хотіли спростити імовірним законом, вони належать до конституційних повноважень президента – і таким чином відбувалася ліквідація інституту президентства, переходили мало не до парламентської республіки”, – додав він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com