У конструктора заводу, який виробляє в РФ двигуни до ракет, знайшли активи в Європі

8.02.2023, 12:01
135547

Соратники ув’язненого російського опозиціонера Олексія Навального знайшли закордонні активи у Мкртича Окрояна – головного конструктора заводу “Союз”, який, серед іншого, випускає двигуни для крилатих ракет Х-22. Ні Окроян, ні “Союз” не потрапили під санкції.

Читайте також: Чоловік в обмін на ношену шубу: вдови “героїв Новоросії” отримали цинічні подарунки (фото)

Про це йдеться в відео Навальний Live

Згідно з розслідуванням, 28-річній дочці Мкртича Окрояна Анні належить маєток у графстві Суррей у Великій Британії, який був придбаний у 2020 році за 6 мільйонів фунтів (близько 500 мільйонів рублів).

Сам Окроян, його дружина, син і дочка вказували адресу цього особняка в документах їхньої британської компанії “Bento Minerals Europe Limited”, яка продає бентонітову глину, яку застосовують для будівництва, очищення води, кормів для тварин.

Із цих документів також випливає, що головний конструктор “Союзу” та його дружина – резиденти Великої Британії.

Також у розслідуванні йдеться, що в Польщі компанія Окрояна має філію, якою керує його брат Арутюн. Та фірма також торгує сировиною.

Крім того, дружина Окрояна Алла Бабан та син Андранік є акціонерами ливарно-механічного заводу в Балашисі, в якому Мкртич входить до ради директорів.

Ливарно-механічний завод у Балашисі перебуває під західними санкціями, оскільки виробляє метали та деталі для російської армії, а ось завод “Союз” – ні.

Головний конструктор “Союзу” та його родина під санкції також не потрапили.

Завод “Союз”, створений у 1943 році, є розробником двигуна для ракети Х-22. Його двигуни можуть бути встановлені і в ракетах Х-59 або крилатій ракеті “Калібр”. Також завод розробляє двигуни для військово-транспортних літаків РФ.

Соратники Навального вважають: “Окроян – один із розпалювачів цієї війни (Росії проти України – ред.). Завод “Союз”, закордонні фірми Окрояна та всієї його родини мають бути під санкціями, а їхня англійська нерухомість має бути заарештована. Вона зароблена на крові”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com