У Кореї хочуть запровадити власну систему підрахунків віку, за якою тримісячні малюки “виявляються” дворічними (відео)

14.04.2019, 10:15
20826

Корейські діти старші за своїх європейських однолітків, бо Південна Корея має унікальну для всього світу систему підрахунку віку. Всі люди у країні дорослішають на рік одночасно із настанням нового року, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Читайте також: Південна Корея збільшила фінансування для американського контингенту в країні

Коли годинник пробив північ, новонародженій кореянці Юн Соль виповнилося одразу два роки. З появою на світ немовляті, за давнім звичаєм, одразу записали один рік – округливши час, проведений в утробі матері. А оскільки народилася вона перед новим календарним роком, 1 січня їй приплюсували ще рік. “Було 31 грудня, я знав, що всі мої друзі не сплять і тому розсилав SMS і дзвонив, аби розповісти про народження донечки. І тоді хтось з друзів пожартував, що за кілька годин їй виповниться два. Тоді я навіть не знав, сміятися мені чи плакати”, – каже батько дівчинки Лі Тон Кіль.

Те, що звучить дивно для всього світу, є реальністю та головним болем для батьків, особливо тих, хто народив у грудні. Мама дівчинки каже – донечка ще навіть не перевертається, а вже така доросла за віком. “Коли вона почне ходити до садочка, то різниця в інтелектуальному та фізичному розвитку, порівняно з іншими дітьми, буде величезна. Я дуже через це хвилююсь. Ті, хто не відчув це на власній шкурі – не зрозуміють”, – каже Лю Да Гьон.

Офіційно Південна Корея почала використовувати західний вік з 1960-х років. Правові документи, дозвіл на алкоголь чи шлюб корейці отримують відповідно до дати народження, але у повсякденному житті діє застаріла система. Це непокоїть не лише батьків, але й інших громадян, які вважають, що країна виглядає дивно на міжнародній арені, а при зустрічі з іноземцями взагалі виникає плутанина. “У нас стільки способів обчислити вік – і багатьох це збиває з пантелику. Південна Корея – єдина у світі з такою системою. Навіть у Північній Кореї такого нема. Китай та Японія також давно перейшли на єдину систему обчислення віку. Це слід зробити і нам”, – вважає депутат парламенту Хван Чу-Хон.

У січні політик вніс законопроект, аби зобов’язати уряд вказувати міжнародний вік в офіційних документах та заохочувати громадян переходити на нього у повсякденному житті. Таку, першу в історії законодавчу спробу, більшість громадян підтримує. Незабаром мають відбуватися дебати у парламентському комітеті та громадські слухання. А поки що корейці звично мінусують два роки, коли за кордоном, тримісячна Юн Соль все ще залишається дворічною за корейським віком.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com