У країнах ЄС запускають в обіг нові купюри номіналом 100 та 200 євро

28.05.2019, 15:50
26760

У країнах єврозони починаючи від 28 травня вводяться в обіг нові купюри 100 та 200 євро. Про це пише Deutsche Welle, передає ТСН.

Читайте також: Ілон Маск за дві хвилини втратив мільярд доларів

Оновлені банкноти зберегли колишню колірну гамму, але трохи змінився їх дизайн. Вони стали вужчими: тепер їх ширина така ж, як у купюри в 50 євро. Відзначається, що завдяки цьому нові купюри будуть легше поміщатися в гаманцях громадян, а банкомати будуть швидше їх обробляти.

Купюри 100 і 200 євро забезпечені додатковими елементами захисту. На них нанесені невидимі оку захисні знаки, які може розпізнати тільки спеціальне обладнання. Крім того, вони містять новий елемент – голограму, яка змінюється при обертанні купюри. Ці банкноти завершують оновлення другої серії європейської валюти, нові купюри в 5, 10, 20 і 50 євро вже вийшли в обіг.

Старі банкноти будуть також використовуватися до їх природного виведення з обігу. Оновлена ​​купюра 500 євро випускатися не буде, в кінці 2018 року стару версію перестали випускати в обіг. Це зроблено, щоб затруднити фінансування тероризму і нелегальної трудової діяльності.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com