У Кремлі обговорювали ядерний удар по Німеччині перед вторгненням до України – ЗМІ

29.10.2022, 11:04
130013

За кілька тижнів до вторгнення агресорки Росії до України в російській армії обговорювалися сценарії ядерного удару по Німеччині. Західні спецслужби перехопили радіоповідомлення ВМФ РФ з маневру на Балтійському морі наприкінці минулого року.

Читайте також: Німеччина змінила свою риторику стосовно війни в Україні: що стало приводом

Про це з посиланням на німецьке видання Spiegel пише РБК.

Розвідка інформує, що йшлося про ядерні удари по Німеччині із зазначенням трьох цілей: Берлін, авіабаза Сполучених Штатів Америки в Рамштайні та авіабаза Бюхель, де американська армія зберігає ядерне оружня.

Слід зауважити, що експерти з безпеки оцінюють радіоповідомлення по-різному. Одні кажуть, що використання ядерної зброї обговорювалось та відпрацьовувалося на військових навчаннях, що також траплялося під час маневрів НАТО. Саме тому з ним не обов’язково має бути пов’язана реальна опасность. Інші вважають, що росіяни знали про прослуховування, а тому навмисне назвали цілі, щоби залякати Захід.

До слова, недавнє опитуванням Civey для Spiegel, настрої в Німеччині такі: 51% німців стурбовані можливістю початку ядерної війни, 57% – побоюються ядерного удару Росії по Україні, а 37% – по Німеччині.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com