У Криму поставлять бюст Леніна замість пам’ятника Флорі у Нікітському ботсаду

24.07.2019, 09:50
34316

Бронзову статую богині квітів Флори, яка прикрашає центральну площу біля басейну в Нікітському ботанічному саду в окупованому Росією Криму, замінять на мармуровий бюст Леніна. Таким чином, керівництво ботсаду виконує рішення кримського “суду”, який постановив повернути на місце пам’ятник Леніну, пише Крим.Реалії.

Читайте також: У Криму побили туристів за відмову платити за знімок з орлом (відео)

За словами заступника директора Нікітського ботанічного саду Андрія Паштетського, скульптуру Флори подарували на 200-річний ювілей Нікітського ботанічного саду в 2012 році. “Тоді її встановили на честь двохсотріччя саду, приїжджали всі керівники України і Автономної Республіки Крим, усі були задоволені. Але вчена рада тоді забула викреслити з реєстру пам’яток культурної спадщини бюст Леніна. А з приходом Росії 2014 року всі дані реєстру передали в тому ж вигляді, і вийшло, що сад самовільно демонтував пам’ятник культурної спадщини. Хоча ми його нікуди не викинули, він стоїть у 200 метрах від скульптури Флори у будівлі музею саду, поруч із бюстом Молотову, який із 1937 року займав місце, куди 1957 року встановили Леніна”, – розповів Паштетський.

Він зазначив, що оскільки “суд” вирішив повернути на місце бюст Леніна, це доведеться зробити. “Апеляційний суд залишив у силі перше рішення суду, тому ми не можемо не виконувати його вимоги. Зрозуміло, що нам доведеться понести певні витрати – пам’ятник Флорі бронзовий, а бюст Леніна – мармуровий. Важать вони чимало, плюс, до постаменту немає під’їзду для будівельної техніки”, – зазначив Паштетський.

Одним з ініціаторів повернення Леніна на місце богині був голова відділення Компартії РФ в окупованій Ялті, так званий депутат ялтинської міськради Іван Павличенко. Він оцінив рішення суду про повернення Леніна як перемогу своєї партії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com