У Кривому Розі на шахті “Жовтнева” 29 гірників четверту добу протестують під землею

6.09.2020, 16:54
83394

Триває підземна акція протесту на шахті “Жовтнева” м. Кривий Ріг. Четверту добу під землею залишаються 29 гірників.

Читайте також: Двох військовослужбовців, які зникли під час гасіння пожежі на Донбасі, знайшли мертвими

Як повідомляє Укрінформ, про це написав у Фейсбуці голова Конфедерації Вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Страйкарі вимагають: підвищити зарплату, звільнити менеджмент, який заганяє підприємство у кризу, повернути пільговий стаж, припинити порушення при атестації.

“Акція протесту ускладнюється специфічними, несприятливими умовами в шахті з видобутку залізної руди – високим рівнем вологості, інтенсивністю розповсюдження грибків, які з’їдають все навколо. Протестувальники говорять, що вже відчувають їх вплив і на легенях, і на шкірі. Адміністрація підприємства зникла – не виходить на зв’язок”, наголосив Волинець.

За його інформацією, два дні на мітингах солідарності з гірниками “Жовтневої” в Кривому Розі люди збирали гроші на підтримку шахтарів. Актив НПГУ поїхав до шахти – повезли продукти. На місці збирають підписи під заявою про трудовий спір.

У суботу, 5 вересня, гендиректор Криворізького залізорудного комбінату (КЗК) Сергій Новак вийшов до мітингарів, потім – спустився до шахти та майже півтори години спілкувався з гірниками.

Читайте також: У Рівненській області школяр урятував студентку від нападника (відео)

“Важливо розуміти, що роль гендиректора у такому випадку – виступати від імені власників шахти. А це група “Приват” Коломойського, комунікація якої завжди вибудовується жорстко, на конфліктах. Менеджмент і так ніколи не ставив на перше місце повагу до своїх працівників, а в цьому випадку треба себе психологічно переламати – зняти шапку перед людьми”, – уточнив Волинець.

Він написав, що протест триває і у нього є підтримка на поверхні! “Не виключено, що цього тижня протестний рух переїде до урядового кварталу Києва”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com