У Китаї археологи виявили сліди загадкової цивілізації

25.03.2021, 16:31
95826

У Китаї археологам під час розкопок вдалося виявити сліди невідомої досі цивілізації. Роботи проводилися фахівцями в окрузі Гуан’юань, що входить до складу провінції Сичуань.

Розкопки в регіоні стартували ще в 2019 році, з тих пір дослідникам вдалося знайти близько 500 різних артефактів. Багато з них виявилися виготовлені зі слонової кістки, золота, нефриту і бронзи. Вік предметів вчені оцінили в більш ніж 3 тисячі років. При цьому археологам поки так і не вдалося зв’язати знахідки з будь-якою з уже відомих цивілізацій, що існували на території Китаю в той період історії. Розшифрувати не змогли і символи, які були присутні на окремих артефактах. Дивним для експертів виявився той факт, що представники цієї культури тісно контактували з сусідами, – повідомляє Lenta.UA.

Читайте також: У Єгипті археологи знайшли на великій глибині 13 загадкових саркофагів

Вчені звертають увагу, що в минулому регіон, де мешкав загадковий народ, іменувався Чжун Юань, що можна перевести як «Центральна Земля». Саме тут багато років тому зароджувалися деякі найрозвиненіші цивілізації, а людей, що жили за межами території сприймали як варварів. Дослідники не виключають, що культура проіснувала тисячі років, але в історичних джерелах конкретних згадок про неї немає. Це означає, що китайська історія може бути ще складнішою, ніж вважалося раніше.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com