У Китаї на карантин помістили банкноти

15.02.2020, 22:45
63357

Народний банк Китаю випустив на ринок близько 600 мільярдів юанів новими банкнотами. Банк пішов на цей крок у зв’язку з поширенням коронавірусу. Використані купюри відправлять на дезінфекцію, а потім помістять на карантин на термін від 7 до 14 днів, повідомив заступник голови китайського Народного банку Фань Іфей, повідомляє Daily Mail, пише Корреспондент.

Читайте також: Суд Китаю каратиме ув’язненням та смертю за приховування симптомів коронавірусу

“Після початку спалаху захворювання ми почали приділяти особливу увагу безпеці і здоров’ю населення при використанні готівкових коштів, а також прийняли низку заходів”, – заявив Фань Іфей.

Він додав, що в місто Ухань, звідки почалося поширення нового коронавірусу, були направлені 4 мільярда юанів у нових банкнотах.

Також Іфей зазначив, що було призупинено рух готівки між провінціями, а також всередині провінцій з найбільш важкою епідемічною ситуацією. Це повинно знизити ризик поширення зараження.

“Процес видачі готівки відбувається з дотриманням заходів контролю і гігієни… Видача коштів повинна по максимуму проводитися саме новими банкнотами”, – заявив представник банку.

В регіонах, де зареєстровано найбільше тих, що заразилися, банкноти пройдуть ультрафіолетову або високотемпературну дезінфекцію і будуть зберігатися в банку два тижні. Тільки після цього їх знову повернуть в обіг.

Фань Іфей наголосив, що купюри, які надходять з медичних закладів і ринків, повинні піддаватися спеціальній обробці і зберігатися ізольовано. Після того, як їх дезінфікують, вони залишаться в Народному банку, видавати їх не планують.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com