У Китаї завершили будівництво найбільшого у світі аеропорту (фото)

1.07.2019, 12:32
31326

У Пекіні завершилося будівництво міжнародного аеропорту Дасін (Beijing Daxing International Airport) загальною площею в мільйон квадратних метрів, повідомляє УНІАН з посиланням на Naked Science.

Читайте також: Уряд виділив 200 млн на реконструкцію аеропорту у Дніпрі

Аеропорт розташований в 46 кілометрах від центру китайської столиці, в районі Дасін, і покликаний знизити навантаження на інший пекінський аеропорт – Шоуду. Одним з авторів проекту стала Заха Хадід – відомий англійський архітектор арабського походження, яка померла 2016 року.

Будівля зі сталевим каркасом побудована без єдиного структурного шва. Згідно із задумом архітекторів, Дасін за формою нагадує фенікса. Новий аеропорт, повноцінне відкриття якого намічено на 30 вересня, у річницю заснування Китайської Народної Республіки, щорічно зможе обслуговувати понад 600 тисяч міжнародних рейсів на чотирьох злітно-посадкових смугах, а також 72 мільйони пасажирів.

Керівник проекту Чи Цзяньхуа розповів, що єдиний термінал авіагавані містить чотири поверхи: перший – для внутрішніх рейсів, що прибувають, та видачі багажу; другий – для міжнародних рейсів і, знову ж таки, видачі багажу; третій – для вильотів літаків внутрішнього спрямування; четвертий – для міжнародних вильотів, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Прикордонники затримали в аеропорту Запоріжжя члена ісламської терористичної організації

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com