У Китаї заявили, що причиною нового спалаху коронавірусу в країні став лосось із Норвегії

17.06.2020, 14:49
75713

Китай призупинив поставки лосося з Європи і закликав бойкотувати імпортні морепродукти через ризик заразитися COVID-19. Новий спалах коронавірусу в Пекіні пов’язують з ринком продовольства “Сіньфаді”, де вірус знайшли на дошці для обробки імпортного лосося.

Читайте також: В Україні за добу померла рекордна за весь час пандемії кількість хворих на COVID-19

В Норвегії заявили, що їхній лосось це є причиною спалаху коронавірусу, повідомляє Reuters.

“Лосось з Норвегії не пов’язаний з поширенням коронавірусної інфекції в Пекіні, і Норвегія дійшла згоди з Китаєм у цьому питанні”, повідомив міністр рибної промисловості Норвегії Одд Еміль Інгебрігцен.

Імпортований лосось зняли з полиць крупних супермаркеті, таких як Walmart Inc. і прибрали з платформ доставки продуктів по всьому Китаю. Провінції і міста тестуют морепродукти на місцевих ринках на виявлення вірусу.

Як повідомляє Bloomberg, бойкот лосося у Китаї став новим ударом для експортерів морепродуктів після пандемії, яка знизила продаж більш ніж на 30% за перші чотири місяця. До кризи прибутки чотирьох найкрупніших експортерів морепродуктів в Китаї (Чилі, Норвегія, Австралія і Фарерські острови в Данії), за даними китайської митниці, зросли до 686 млн доларів минулого року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com