У Києві поховали жорстоко розстріляних на Житомирщині ветеранів війни (фото)

26.05.2020, 15:33
73582

У Києві на Лісовому кладовищі пройшла церемонія прощання з 7 ветеранами АТО, яких 22 травня жорстоко розстріляли поблизу села Новоселиці на Житомирщині. Усіх вбитих нацгвардійців поховали поруч один з одним.

Читайте також: Добивав через вікно: нові моторошні подробиці масової стрілянини на Житомирщині

Похорон вбитих на Житомирщині ветеранів АТО

Похорон жорстоко застрелених на Житомирщині ветеранів війни розпочався о 12 годині на Лісовому кладовищі і тривав кілька годин, пише 24 канал.

Розстріляні в різний час служили добровольцями в батальйоні імені Кульчицького, сформованого в 2014 році з учасників Революції Гідності, були військовими Нацгвардії або волонтерами.

Імена вбитих на Житомирщині бійців:

Владислав Мамиченко,

Андрій Москалець,

Ескендер Османов,

Володимир Купріянов,

Олександр Білоус,

Віталій Вульчин,

Роман Ханенко.

Окрім рідних, провести в останню путь вбитих чоловіків прийшли кілька сотень людей, серед яких і їх військові побратими та нацгвардійці. Чимало бійців тримають у руках прапори Національної гвардії та червоно-чорні стяги.

Читайте також: Кривавий розстріл на Житомирщині: ким насправді були жертви жорстокого вбивства

Нагадаємо, кривава трагедія сталася в ніч на 22 травня біля села Новоселиці на Житомирщині. 58-річний Анатолій Захаренко з рушниці розстріляв компанію чоловіків, які відпочивали біля ставка. 7 чоловіків загинули на місці, лише одному з них вдалося втекти. Серед причин стрілянини основною вважають побутовий конфлікт, що стався між Захаренком і ветеранами АТО через вживання алкоголю. Сварка між чоловіками нібито виникла через ідеологічні розбіжності та через військову службу. Водночас побратими загиблих вважають, що власник ставка вбив їх через те, що він є прихильником Росії. Сам Захаренко стверджує, що у нього виникла сварка з ветеранами й вони йому нібито погрожували. Через це він узяв рушницю і почав стріляти. Під час огляду території поліцейські вилучили на місці 5 одиниць зброї. Вона офіційно зареєстрована та належала учасникам події. Серед вилученого – мисливська рушниця. Саме з неї було вбито 7 ветеранів.

Вже 23 травня Захаренку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 липня без можливості внести заставу. За вбивство семи чоловіків йому загрожує від 10 до 15 років позбавленням волі або довічне ув’язнення.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com