У Києві поліцейських піймали на хабарі

21.09.2019, 15:55
43066

Слідчі ДБР затримали дільничних офіцерів Оболонського райуправління та оперуповноваженого Солом’янського райуправління поліції у Києві за фактом вимагання коштів від затриманої громадянки. Про це йдеться на сайті ДБР.

Читайте також: В Одесі на хабарі в 90 тисяч доларів піймали головного дорожника Миколаївщини

Як зазначається, в Оболонському районі Києва поліцейські затримали жінку, в якої знайшли наркотичні речовини. Правоохоронці вимагали 60 тисяч гривень у рідних дівчини за уникнення покарання.

Поліцейські отримали 28 тисяч відразу і ще 10 тисяч – на банківську картку одного з дільничних офіцерів.

Після перерахування залишку коштів та зняття частини з картки, поліцейських затримали  в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Дільничному офіцеру оголошено підозру у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 за ст. 368 Кримінального кодексу України); оперуповноваженому оголошено підозру в пособництві у наданні неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням службового становища, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України).

Дільничному офіцеру загрожує позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Поліцейському, який був посереднимком загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com