У Києві попрощалися із відомим українським спортсменом Романом Вірастюком

28.07.2019, 21:52
34885

У Києві на стадіоні “Олімпійський” попрощалися з Романом Вірастюком, 17-разовим чемпіоном України зі штовхання ядра та капітаном олімпійської збірної. Спортсмену був лише 51 рік, ідеться у сюжеті ТСН.19:30.

Читайте також: Помер відомий український спортсмен Вірастюк

“А навіщо жити, якщо не горіти”, – так любив повторювати Роман Вірастюк. Ті, хто його знав, кажуть, спорт він сприймав серцем. Медики були проти – серце Вірастюка хворіло останні 14 років.

Його спортивна кар’єра тривала 25 років. Штовхати ядро він почав у 12 років у рідному Івано-Франківську. Вірастюк став 17-разовим чемпіоном України. Срібний призер Чемпіонату Європи, учасник трьох олімпійських ігор і багаторічний капітан нашої збірної з легкої атлетики на Олімпіаді-96 в Атланті, хоча і не взяв медалей, але камера постійно ловила, як він себе підбадьорював словами: “Давай, Ромчику, давай, у тебе все вийде!”

Серце вперше дало збій, коли у 37 років він різко кинув спорт. Спортсмен пережив дві операції і двічі його життя було на межі. Рік тому Вірастюк назвав себе везунчиком. “Матеріальне у цьому світі нуль, тому що коли ти лежиш там і з тебе стерчить купа проводів і трубок. І воно булькає все. Ти лежиш і думаєш: “Боже, який я дурак був. Я думав у мене в житті стільки проблем, а їх немає”.

Третій напад стався два тижні тому. Його оперували терміново, позапланово майже 20 годин. Молодший брат, володар титулу “Найсильніший у світі” Василь Вірастюк каже, що операція пройшла успішно, але розрив аорти виявився надто серйозною травмою. “Він був абсолютно при пам’яті у свідомості. Все йшло нормально до 11 діалізу, бо щодня робили діаліз через те, що нирки не хотіли запускатися. Вже після того пішов повний збій організму. То запускались внутрішні органи, то знов відмовляли. Останніх півроку він дуже часто дзвонив мені, мамі взагалі кожного дня: “Казав, що Васьок давай зустрічатися”.
Із дружиною легкоатлет прожив 20 років, залишивши двох синів. Він говорив, що народився в легендарній сім’ї, де батьки теж спортсмени. Сьогодні матір ледь трималася. Її сину був всього 51 рік.

Поховають Романа Вірастюка завтра у рідному Івано-Франківську.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com