У Києві продають фальшиву червону ікру. Вона коштує дорожче, ніж у магазині

29.12.2021, 09:43
108302

Напередодні Нового року у Києві стали помічати продавців фальшивої червоної ікри

Розкладки з маленькими баночками, де пропонують купити делікатес за низькими цінами, розташовані неподалік від входів у метро. Але насправді українцям там пропонують підробку, яка у звичайних магазинах коштує втричі дешевше.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав виконавчий директор Спілки споживачів України Максим Несміянов.

“В Україні з’явилася не лише підроблена ікра з маркуванням із РФ, але вже й з Республіки Білорусь по 150 грн/банку. Нагадую, що це імітована ікра (білкова), її ціна від 17 до 40 грн у супермаркеті”, – написав експерт.

Продавці фальсифікату просять за одну банку 150 гривень, щоправда роблять і “вигідну” пропозицію – 3 баночки за ціною 2.

Читайте також: Яке сьогодні, 29 грудня, свято – все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити

Білкова ікра – це синтетичний продукт, який за смаком нагадує риб’ячу ікру. Це пружні кульки з желатину з рибою та легким присмаком маргарину. Таку ікру теж вживають у їжу, і добре зроблений замінник може навіть бути корисним, але його точно не можна продавати під виглядом справжньої ікри за завищеними цінами.

Є кілька ознак, за якими можна відрізнити оригінал від підробки:

Не купувати у точках стихійного продажу. Ікра досить швидко псується. Її не будуть продавати там, де не можна дотримуватись умов зберігання. Тому купувати треба у фірмових магазинах чи торгових мережах. Термін реалізації ікри – трохи більше ніж 12 місяців.

Не купувати ікру з Росії. Закон забороняє продавати в Україні таку ікру. Якщо вона з’явилася на прилавку, то це фальсифікат, який везли за незрозумілих обставин.

Ікра не може коштувати дешево. Ціна ікри – від 100 гривень за 80 грамів.

Існує простий спосіб перевірити справжність ікри. Потрібно залити трохи ікри гарячою водою. Якщо рідина стане молочного кольору, то ікра справжня. Якщо вода стане рожевою або не змінить колір – підробка.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com