У Києві викрили злочинну групу, яка підробляла ліки від онкології та гепатиту (фото)

28.12.2019, 14:46
58071

У Києві правоохоронці ДПСУ спільно з Мобільним загононом “Дозор” у співпраці з колегами інших силових відомств ліквідували діяльність злочинної групи, яка власноруч виготовляла “ліки” та території України та за її межі. Під час обшуків було вилучено псевдопрепарати від онкологічних хвороб, гепатиту тощо. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Читайте також: В Україні офіційно встановлено ціни на пересадку органів

За дорученням Генпрокуратури прикордонники зі співробітниками Нацполіції провели обшуки за дев’яти адресами проживання фігурантів досудового розслідування. Під час слідчо−оперативних заходів виявлено та вилучено псевдопрепарати, які мали “лікувати” від онкологічних хвороб, гепатиту тощо. Серед виявленого, наприклад, флакони з маркуванням ліків від раку, ринкова вартість яких близько 10 тисяч доларів США за 1 флакон. Злочинці продавали їх за 3−5 тис. доларів, але ця економія дорого могла коштувати (мабуть і коштувала) онкохворим.

Також під час обшуків виявили та вилучили документи, чорнові записи, мобільні телефони, печатки, штампи осіб− підприємців, які використовувалися для протиправної діяльності.

Наразі, рішенням суду, організатору виробництва та контрабанди фальсифікованих лікарських засобів обрано запобіжний захід − тримання під вартою строком на 2 місяці. Трьом фігурантам справи оголошено підозри за контрабанду фальсифікованих лікарських засобів, вчинену організованою групою, в особливо великих розмірах за ч.3 ст. 305 Кримінального Кодексу України, одного з яких оголошено в міжнародний розшук. Відповідальність за цей злочин − позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Читайте також: Українці зможуть лікуватися в клінічних установах Національної академії медичних наук безкоштовно

Варто зауважити, що це вже не перше схоже затримання контрабандистів−фальсифікаторів. Наприкінці весни за участю співробітників прикордонної служби затримали злочинну групу, яка незаконно доставляла в Україну фальсифікований онкопрепарат Keytruda (оригінальний препарат виробляють у США і Австрії), а також здійснювала його контрафактне виробництво в Україні і за її межами.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com