У Києві викрили зловмисників, що торгували медичною червоною ртуттю

15.03.2019, 22:52
16598

У Києві затримали чотирьох осіб за підозрою у продажу небезпечної хімічної речовини, вигаданої “червоної ртуті”. Про це 15 березня пише прокуратура Києва в Facebook.

Читайте також: У Києві затримали чоловіка з мачете

Два літри цієї речовини затримані намагалися продати за 246 тисяч євро, вони були затримані під час передачі ємностей в приміщенні одного їх банків столиці. Вилучену речовину відправили на експертизу. Кримінальне провадження розслідується за ч.2 ст.265 Кримінального кодексу – незаконне поводження з радіоактивними матеріалами.

Червона ртуть або багафункціональний каталізаатор – неіснуюча модифікація ртуті, нібито одна з останніх військових розробок СРСР. Про наявність “червоної ртуті” і наміри її застосувати в 2001 році заявляв Шаміль Басаєв, але що він мав на увазі, так і залишилося таємницею. У 2004 році в Іспанії один з лідерів “Аль-Каїди” повідомив, що у нього є кілька кишенькових ядерних бомб на основі червоної ртуті. Але дана інформація також виявилася фікцією.

Червона ртуть по праву вважається найбільш комерційно успішним вигаданим матеріалом. У 90-ті роки Багато шахраї, від дрібних до оргзлочинності, торгували сумнівними товарами, називаючи їх “червоною ртуттю”. Продавалися суміші ртуті з цегляним пилом та іншими речовинами червоних відтінків, оксид ртуті, піроантімонат, кіновар і інші ртутьсодержащие речовини. Зараз бізнес 90-х, мабуть, відновився.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook та Telegram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com