У Києві з Лук’янівського СІЗО паланують зробити музей

24.01.2020, 11:10
60819

У Києві з Лук’янівського СІЗО хочуть зробити музей. Під нього планують відвести частину корпусів, а решта будівель − знести. Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська, пише ОBOZREVATEL.

Читайте також: У Мін’юсті планують розпродаж в’язниць

“Там є старі будівлі, які за своїм призначенням будувалися ще в 19 столітті. Там санітарні та інженерні умови особливо не продумувалися. Їх краще віддати під музей, тому що там містилися Грушевський, Винниченко, Петлюра. Краще музей робити, але ніяк не сучасну в’язницю “, −пояснив міністр.

Проте, знесення СІЗО тільки в планах. Поки ж його мають намір оновити і використовувати далі.

“А є й будови, в яких досить хороші сучасні адекватні умови. Є окреме приміщення для перебування жінок, окремо для дітей, окремо є будівля для загального змісту. Там теж камер трохи, але досить сучасні. А є старі будівлі 19 століття. Там грибок , там містять надмірну кількість людей. Ми це підкоригуємо протягом року, виведемо на стандартний рівень, більш-менш адекватний “, − сказав міністр.

При цьому малюська уточнив, що “глобальний стратегічний план” – частина людей з Лук’янівського СІЗО перевести за межі міста, продати землю, а одну−дві споруди залишити під музей.

“Напевно, це було б найоптимальнішим, але це плани наступних 2−3 років. СІЗО − це історична будівля, ми не можемо його просто продати. Його ціна буде менше, тому що там не можна побудувати офісно-житлові приміщення”, − додав він .

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com