У Латвії розглянуть резолюцію про спроби Росії переписати історію

14.01.2020, 20:50
59802

У Латвії депутати Сейму мають намір розглянути резолюцію, відповідно до якої буде засуджено спроби Росії переписати підсумки Другої світової війни та окупації країни.

Читайте також: Латвія почала переводити школи нацменшин на латиську мову

Як повідомляє Delfi, члени коаліції домовилися про підписання відповідної заяви.

У ній підкреслюється, що спроби російських посадових осіб заперечувати історичні факти про причини, перебіг і завершення Другої світової війни з метою зменшити відповідальність Радянського Союзу за початок війни в Європі є неприйнятними. На думку “Нового единства”, Росія в якійсь мірі хоче піти від відповідальності за злочини, вчинені під час радянського тоталітарного режиму. Розгляд документа в Сеймі може пройти 16 січня. Підтримку даній заяві висловив міністр юстиції Латвії Яніс Борданс. Він зазначив, що “було б дивно, якби Латвія не реагувала, коли Польща, Литва і Естонія вже гостро відреагували на ревізіоністські заяви Росії”.

19 грудня 2019 року президент РФ Володимир Путін на зустрічі з колишніми лідерами країн, що входили до СРСР, розкритикував нещодавно прийняту Європарламентом резолюцію, яка звинувачує СРСР і нацистів у тому, що підписання пакту Молотова-Ріббентропа у 1939 році сприяло Другій світовій війні. За його словами, у СРСР не було іншого виходу, як підписати договір з Німеччиною, оскільки західні держави були байдужі до пропозиції Москви створити воєнний альянс. Реагуючи на це, президент Литви Гітанас Нуседа 23 грудня заявив, що Росія “всіма силами намагається переписати історію”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com