У Латвії заборонили транслювання 9 російських телеканалів

21.11.2019, 11:12
53307

Національна рада з електронним медіа (NEPLP) Латвії припинила ретранслювати 9 телеканалів, оскільки вони належать холдингу, бенефіціаром якого є олігарх Юрій Ковальчук, включений у санкційний список ЄС.

Читайте також: Поблизу латвійських кордонів помітили розвідувальний літак Росії

Про це повідомляє портал національного телерадіомовлення LSM.

“NEPLP ухвалив рішення припинити мовлення дев’яти телеканалів в Латвії. Рішення засноване на тому факті, що ці канали належать холдингу, реальним бенефіціаром якого є Юрій Ковальчук, включений в санкції Ради ЄС за підрив територіальної цілісності України”, – йдеться в повідомленні.

Заборона на мовлення телеканалів буде діяти до тих пір, поки Ковальчук буде залишатися під санкціями.

Під заборону потрапили, в основному, “нішеві” телеканали: “Время: далекое и близкое”, “Бобер”, “Музика Першого”, “О!”, “Поехали”, “Телекафе”; кіноканали – “Будинок Кіно”, “Будинок Кіно Преміум”; а також один з найстаріших інформаційно-розважальних каналів РФ “Петербург-Пятый канал”.

Юрій Ковальчук потрапив під санкції ЄС в липні 2014 року. Тоді в офіційній заяві Євросоюзу, зокрема, вказувалося, що “Національна медіагрупа”, яка належить бізнесмену з близького кола президента РФ, “контролює телеканали, які активно проводять політику російського уряду щодо дестабілізації України”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com