У Луцьку хочуть реставрувати автентичні двері та балкони

22.01.2021, 12:16
93411

149 тисяч із бюджету мають намір виділити депутати Луцької міської ради на реставрацію автентичних дверей та балконів, які є елементами ужиткового мистецтва і мають певну цінність місцевого значення.

Читайте також: У Луцьку під вежею замку XIV-XV століть виявили підземні кімнати (фото)

Про це під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності, повідомив депутат Андрій Білан, пише ІА Волинські новини.

Зокрема, обранець громади озвучив ініціативу щодо Програми по збереженню автентичних дверей, вікон та балконів Луцька на умовах 70 на 30, де 70 відсотків від вартості реставрації платить місто, а 30% – мешканці (якщо йдеться про двері), та 60 на 40, якщо йдеться про балкони.

«Насправді, у Луцьку мало будинків, які є цінними пам’ятками історії, тож їх потрібно зберігати. Першочергово відреставрують двері на вулиці Словацького, 1 (відомі серед лучан «зелені двері», – ред.) та на вулиці Кривий Вал, 32. Це все комунальна власність Луцька. Також йдеться про реставрацію дверей на вулиці Крилова, 3; Лесі Українки,7 та Ковельській, 18. Орієнтована вартість робіт становить 149 тисяч гривень. Автентичні об’єкти – це елементи ужиткового мистецтва, тому вони мають свою певну цінність місцевого значення», – зазначив депутат.

Луцькі обранці громади ініціативу підтримали і рекомендували проєкт рішення до розгляду на сесії, яка відбудеться 27 січня.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com