У Луцьку підвищили вартість проїзду у маршрутках

20.10.2021, 19:03
103388

У маршрутках обласного центру Волині підвищили вартість проїзду до восьми гривень, для учнів проїзд коштуватиме чотири гривні.

Читайте також: В Україні почали встановлювати інноваційні прилади контролю швидкості

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету міської ради 20 жовтня, пишуть Волинські новини.

На розгляд членів виконкому винесли проект рішення про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах у звичайному режимі руху.

Проект рішення підготовлено у зв’язку зі зверненням перевізників ТзОВ ВТП «Санрайз» (маршрути № 1, 2, 8, 10, 22, 22а), Луцьке підприємство електротранспорту (маршрути № 25, 29) та ФОП: Макарчук М.П. (маршрути № 3, 9), Федік Б.В. (маршрут № 19), Михайлюк Ю.П. (маршрут № 11), Федік Л.Г. (маршрут № 28) щодо підвищення розміру тарифу, які надали відповідні розрахунки.

Як ідеться в пояснювальній записці, значною мірою на ріст вартості перевезень автобусами вплинуло зменшення чисельності перевезених пасажирів, що зафіксовано системою електронної оплати проїзду «СІТІ КАРД». Зниження пасажиропотоку від зафіксованих обстеженнями пасажиропотоків у 2018 році становить мінус 30,3 %. Основними факторами є введені карантинні обмеження на державному рівні та запровадження електронної системи оплати проїзду в місті, а також не менш важливим чинником є оплата проїзду частиною пасажирів готівкою, цей факт зафіксовано камерами спостереження.

На підвищення тарифу на проїзд також вплинули:

– ціна закупівлі палива, яка становить 27 грн/л, у чинному тарифі врахована вартість 26 грн/л, тобто підвищення на 4% (відповідно до наданих підтверджувальних документів перевізників).

– підвищення розміру мінімальної заробітної плати з 4173 грн до 6000 грн, затвердженого на державному рівні за виконану місячну норму праці.

– підвищення цін на моторні мастила, шини, акумулятори – на 38%, які розраховані із норм визначених наказами Мінтрансу України від 20.05.2006 № 489, 488 та від 10.02.1998 № 43 та вартості закупівель згідно з підтверджуючими документами, наданими перевізниками.

Таким чином, розрахунковий тариф на перевезення пасажирів автобусами по маршрутах загального користування у звичайному режимі руху складає – 7,98 грн.

Відтак члени виконкому своїм рішенням підвищили вартість проїзду у луцьких маршрутках до 8 гривень, для учнів вартість проїзду становитиме 4 гривні. Рішення набуває чинності з дати офіційного оприлюднення у друкованих засобах масової інформації, але не пізніше десяти днів з моменту ухвалення.

Варто зазначити, що оскільки змінюється вартість разового проїзду у автобусах, які працюють на міських маршрутах, виникла необхідність змінити вартість електронних QR-квитків на дві та три поїздки.

За пропозицією ТзОВ «СІТІ КАРД СИСТЕМ» вартість квитка на дві поїздки зросте з 15 до 20 грн, на три поїздки – з 20 до 25 грн.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com