У Луцьку взяли під варту неповнолітнього, який на переході збив людей

10.02.2022, 18:31
111157

Суд ухвалив рішення взяти під варту Дмитра Рудюка, який обвинувачується у вчиненні смертельної ДТП на проспекті Соборності у Луцьку.

Читайте також: Заснув за кермом: поблизу Луцька – аварія, відбійник пробив наскрізь легковик (фото)

Про це у коментарі ІА Волинські Новини повідомила речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Згідно з інформацією прокуратури, під час судового засідання 10 лютого Дмитра Рудюка взяли під варту просто із зали суду терміном на 60 діб. Він перебуватиме в СІЗО.

До слова, окрім вчинення смертельної ДТП, неповнолітньому лучанину інкримінують грабіж та незаконне заволодіння транспортним засобом. Щодо грабежу, то співучаснику Рудюка також обрано міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

Нагадаємо, у Луцьку неповнолітній здійснив наїзд на чотирьох пішоходів, що перетинали проїжджу частину по регульованому пішохідному переході на зелений сигнал світлофора, після чого врізався у дерево. Після зіткнення неповнолітній керманич і двоє пасажирів намагались втекти з місця події, однак їх затримали. Окрім цього, втечу від патрульних неповнолітні пасажири знімали під музику на відео та навіть встигали публікувати у соцмережах.

Читайте також: 16-річному водію, який у Луцьку збив на “зебрі” 6 людей, можуть оголосити нову підозру – ЗМІ

Внаслідок ДТП тілесні ушкодження отримали шестеро людей: у реанімаційному відділенні перебувала 39-річна лучанка, її 5-річний син був у обласній дитячій лікарні; ще чотири жінки отримали забої та переломи і після надання медичної допомоги не госпіталізовувались. 2 січня лучанка, яку збив Дмитро Рудюк на Соборності,померла в лікарні.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України. За порушення правил дорожнього руху, яке спричинило тяжкі тілесні ушкодження, йому загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років.

Ще до скоєння страшної аварії на Соборності Дмитро Рудюк вчинив розбій – застосував балончик із сльозогінним газом та відібрав iPhone. Окрім того, хлопцеві інкримінують і викрадення автомобіля. Вітчим Рудюка, на чиєму автомобілі він і скоїв аварію, дав свідчення про те, що не давав йому дозволу кермувати його автомобілем. Тож такі дії хлопця правоохоронці тепер розцінюють як викрадення.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com