На Львівщині лікарі швидкої допомоги збунтувались через нерівні умови оплати з коронавірусними бригадами

10.05.2020, 21:43
72010

 Львівщина готувалася виходити з карантину синхронно з усією країною, але тепер тут у цьому не впевнені. Від початку тижня коронавірусні цифри почали стрімко рости. Сьогодні, наприклад, 54 нових підтверджених діагнози.

Читайте також: У МОЗ пояснили, коли українці зможуть зняти маски

Серед інфікованих більше ста медиків. Їхні колеги зі швидкої протестують, йдеться у ТСН.Тиждень.

Їх обурив розподіл премій за шкідливі умови праці. Обіцяну урядом потрійну зарплату, кажуть, отримали одиниці, а пацієнтів з COVID-19 або підозрою возили майже усі.

“Люди, які виїжджають на звичайних бригадах, набагато більше ризикують, ніж коронавірусні бригади”, – запевняє лікарка Львівської станції швидкої медичної допомоги Галина Сусол.

“Хворі самі не хочуть, щоб до них виїжджали коронавірусні бригади, бо вони потім мають проблеми з сусідами, вони брешуть, не кажуть про температуру”, – додає фельдшер з 37-річним стажем Ярослава Ціж.

А ще кажуть – досі не захищені і змушені купляти захист власним коштом. Розійшлись ні з чим. Бо чиновники переконують – захист є, премії отримали усі, хто заробив.

“Якщо був факт надання медичної допомоги пацієнту з позитивним ПЛР-тестом, то це є підставою для виплати преміальних”, – запевняє заступник керівника департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько.

Поки цифри інфікування високі, у Львові карантин пом’якшують символічно. Від завтра можна гуляти у парках, скверах і трьох  музеях просто неба. Працюватимуть нотаріуси, адвокати і психологи. А ще крамниці з будматеріалами та сантехнікою і літні майданчики ресторанів.

Читайте також: МОЗ ініціює збільшення зарплат для медиків з 1 липня

Чи відкривати, зокрема, салони краси, магазини одягу і взуття, будуть вирішувати у вівторок, коли буде зрозуміло, чи йде коронавірус на спад.

Як відомо, кількість інфікованих в Україні 10 травня збільшилася на 522 людини і тепер становить 15 232 лабораторно затверджені випадки COVID-19, з них 391 летальний,  3 060 пацієнтів одужало. Безпосередньо у Львівській області 753 випадки.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com