У Львові бойовик “ЛНР” захотів вступити до ЗСУ: чим все закінчилось

14.12.2022, 10:33
132458

У Львові до 15 років позбавлення волі засудили бойовика так званої “ЛНР”. Чоловік видавав себе за переселенця та хотів вступити до лав ЗСУ.

Читайте також: Чи буде масований ракетний удар на Новий рік: військовий експерт спрогнозував нові обстріли

Про це пише “Судовий репортер”.

За даними слідства, 30-річний уродженець Луганської області Руслан Г. 2014 року був у складі терористичної “ЛНР”: стояв на блокпостах та перевіряв автомобілі. Також він у соцмережі “Вконтакте” публікував фото, на яких він у футболці з написом “справедливая Россия” та після 2014 року хвалився перебуванням у Москві. Також є світлини жителя Луганщини у ворожій військовій формі із зброєю.

У березні 2022 року чоловік переїхав на Львівщину та став на облік у Дрогобицькому військкоматі, бо начебто збирався воювати за Україну. Проте після ретельної перевірки бойовика затримали у Львові.

На суді уродженець Луганщини провини не визнав та заявив, що нібито “його змусили чергувати на блокпосту, а таку військову форму можна було купити у будь-якому магазині”. Він також додав, що нібито пройшов перевірку в СБУ у 2016 році і його реабілітували, проте в суду такої інформації не було.

Руслан Г. переконував суд, що він дійсно хоче воювати на боці України, а тому на початку війни переїхав на Львівщину.

Галицький районний суд міста Львова визнав бойовика винним за ч. 2 ст. 260 ККУ та ч.1 ст. 258-3 ККУ. Його засудили до 15 років позбавлення волі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com