У Львові чоловік на замовлення писав антиукраїнські статті

31.01.2019, 14:50
9905

Псевдоукраїнський журналіст на замовлення іноземних інформаційних агенцій з РФ готував статті антиукраїнського характеру.

Читайте також: Дружина Генпрокурора Луценка подасть до суду на Анатолія Гриценка за наклеп

Про це повідомляє прес- служба прокуратури у Львівській області.

За даними слідства, підозрюваний упродовж 2014-2016 років систематично виконував замовлення іноземних інформаційних агенцій, які діють на території РФ.

Зловмисник, позиціонував себе українським журналістом, проте, готував тенденційні статті антиукраїнського характеру, які за своїм змістом принижують національні почуття українців, заперечують їх право на власну державність і самостійність у вирішенні внутрішніх та зовнішніх питаннях, зазначили у прокуратурі.

“Тим самим, підозрюваний, звертаючись до агресивних мовленнєвих стратегій, які розраховані на формування у реципієнтів деструктивних почуттів зневаги та неприязні до вказаних об’єктів висловлювань, через засоби масової інформації публічно поширював думки, погляди та переконання, зміст яких є образливим для українського народу, принижує його національну честь та гідність та спрямований на розпалювання національної ворожнечі та ненависті між українською та іншими спільнотами (на ґрунті національної належності, політичних та ідеологічних переконань)”, – йдеться у повідомленні.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скерували до Сихівського районного суду Львова для розгляду по суті.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com