У Львові хірурги видалили 20-кілограмову пухлину (фото)

5.12.2019, 14:10
55676

Складну операцію із видалення гігантської пухлини провели у Львівському онкологічному регіональному лікувально−діагностичному центрі . Операція тривала три години, повідомляє Гал−інфо.

Читайте також: У Львові новонародженому малюку видалили пухлину вагою 2,5 кілограма

До лікарів звернулася 60−річна Марія Клімашевська з надвагою і гігантською пухлиною м’яких тканин передньої поверхні стегна. Вага пухлини становила 20 кг. Новоутворення заважало їй нормально рухатися, вставати, виконувати найменші фізичні навантаження.

Пацієнтка була госпіталізована у тяжкому стані. Протягом року вона була вдома і майже не вставала з ліжка. Лікарі прийняли рішення якнайшвидше провести хірургічне втручання. Однак до операції жінку готували впродовж місяця.

Нині лікарі мають гістологічне заключення − у пацієнтки була доброякісна пухлина фіброліпома. Лікарі розповідають, що у світовій літературі раніше траплялося лише 2 таких випадки. У першому випадку пухлина важила 24 кг, а в другому − 16 кг.

Після того, як лікарі опишуть цей складний клінічний випадок, він стане першим таким в Україні й буде другим за розміром у світі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com