У Львові лікарі вперше зробили пересадку людського серця

4.07.2020, 14:45
77344

У міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова вперше провели трансплантацію серця. Це перша подібна операція у Львові і третя в Україні за останні 15 років.

Читайте також: День донора: чому важливо здавати кров

Про це написав головний лікар Комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова Олег Самчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

Донором, у якого забрали серце, став 58-річний львів’янин, який отримав несумісні з життям травми після падіння з висоти. Після спроб врятувати життя чоловіка медики констатували у нього смерть мозку, що є прямим показом до трансплантації. Його мама і сестра дали згоду на забір органів, аби ті подарували можливість жити іншим людям. Нове серце отримав 57-річний житель Коростеня, якого п’ять років тому вразив інфаркт.

“Його серце втратило пружність і вже не могло качати кров. Іншого виходу, окрім пересадження, чоловік не мав”, – написав медик.

“Його (серце) отримав 57-річний Віктор із Житомирщини. Раніше він був машиністом, але вже 5 років як не працює. Із ладу серце вивів інфаркт, полікувати його уже було неможливо, єдиний вихід –  замінити. На вчорашній день серце у Віктора було збільшене втричі. Фракція викиду – 15. Воно уже ледь билося”, – розповіла Ірина Заславець, керівниця ГО “IDonor”. Олег Самчук заявив, що такі операції – це шанс для українців, щоб вони надалі не їхали за кордон, а мали змогу зробити такі операції в Україні. “Особлива подяка – рідним загиблого чоловіка. Ваше непросте рішення стало порятунком для одразу трьох людей і, повірте, кожен із них перед операцією дякував вам і дякуватиме усе життя”, – наголосив головний лікар Комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com