У Львові в чоловіка виявили небезпечну форму малярії

8.07.2020, 13:52
77707

У Львові в чоловіка, який нещодавно повернувся з однієї з африканських країн – Уганди, діагностували тропічну малярію. Нині хворий перебуває у Львівській обласній інфекційній лікарні.

Читайте також: У Харкові зареєстровано завізний випадок малярії

Про це повідомила головна епідеміологиня Львівської області Наталія Тімко у Facebook.

За її словами, після повернення до України в чоловіка з’явилися перші симптоми і він скаржився на підвищену температуру. Стан пацієнта оцінюється як середньої тяжкості.

Як розповіла лікарка-паразитолог львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Елла Матіяш, чоловік родом з Дніпропетровської області. Він шість років працював в Уганді, до Львова приїхав у справах.

“Чоловік вчасно звернувся за допомогою до медиків. Зараз він перебуває на лікуванні у Львівській обласній інфекційній лікарні, де отримує відповідне лікування”, – сказала вона у коментарі.

Зі слів пацієнта, профілактичного лікування від малярії не проходив. Захищався від комарів різними спреями й сітками.

Зазначимо, що малярією можна заразитися через укус комара. В Україні усі зареєстровані випадки завезені громадянами, які подорожували, та іноземцями. Існує п’ять видів малярійних плазмодіїв, які уражають людей. Тропічна малярія має найважчий перебіг та спричинює найбільше смертей.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com