У Львові в парку з’явиться готель Hilton

5.04.2019, 16:11
19604

На території колишнього музею історії військ Прикарпатського військового округу, розташованого на території львівського Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького, планують збудувати готель популярної міжнародної мережі Hilton. Про це під час засідання виконавчого комітету Львівьскої міськради 5 квітня повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, повідомляє zaxid.net.

Читайте також: У львівському дитячому садочку масово отруїлись діти

“Половина будівлі це має бути класичний готель, інша частина – апарт-готель. Це має бути споруда високого архітектурного рівня, витвір мистецтва”, – сказав Андрій Садовий.

Наразі забудовник розробляє концепцію готелю Hilton. Коли вона буде готова, її публічно представлять для обговорення, зауважує керівник міського управління архітектури та урбаністики Юліан Чаплінський.

Мер Львова розповів, що забудовник також зобов’язався провести реконструкцію Парку культури, зокрема аварійної арки на вході у парк з боку вулиці Вітовського. Він також зазначив, що концепцію майбутнього готелю розробляють міжнародні архітектурні організації.

Торік у вересні депутати Львівської міськради дозволили ТзОВ “Апартготель” викупити земельну ділянку, на якій розташований колишній військовий музей. Автором цієї ухвали був депутат від БПП та відомий львівський бізнесмен Григорій Козловський.

Музей ПрикВО відкрили у Львові у 1965 році, однак у 1995 році через відсутність фінансування будівлю музею виставили на продаж. Тоді ж будівлю музею продали ВТГО “Сімекс”, яке планувало збудувати на цій території готель і навіть частково розібрало будівлю музею. Однак згодом будівельні роботи припинились, і будівля понині стоїть у занедбаному стані. Протягом останніх років приміщення музею кілька разів перепродавались, зараз ними володіє ТзОВ “Апартготель”.

Згідно з даними бізнес-платформи YouСontrol, ТзОВ “Апартготель” було засноване у 2016 році. Його засновниками є Роман Попко, Степан Стойко та Ростислав Заремба, який разом із іншим депутатом Львівської міськради від БПП Петром Адамиком володіє ФСК “Львів”. Роман Попко також керує кількома фірмами, заснованими будівельною корпорацією Avalon Inc. Співласником “Авалону” є Григорій Козловський, йому також належить “Гранд Готель” у центрі Львова.

Hilton Hotels & Resorts – міжнародна мережа готелів і курортів, що належить корпорації Hilton Worldwide. Компанія була заснована Конрадом Хілтоном (прадідусем співачки та моделі Періс Хілтон) в 1919 році. Бренд Hilton Hotels & Resorts включає понад 5100 готелів і курортів в 85 країнах і територіях світу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com