У Львові вперше демонтують незаконно збудовану багатоповерхівку

2.04.2019, 13:33
19109

Суд міста Львова ухвалив рішення знести багатоповерхівку, яку було збудовано без належної документації.

Читайте також: Яка доля чекає на “хрущовки” в Україні: пояснення експерта

У Львові суд прийняв рішення демонтувати незаконно споруджений багатоквартирний будинок по вулиці Личаківській 259. Про це журналістів проінформував начальник Личаківського відділу державної виконавчої служби головного управління юстиції у Львівській області Ігор Шургот.

“У будинку вже демонтували дах і проводиться руйнація нетримаючих конструкцій. Роботи з демонтажу триватимуть від місяця до двох”, – повідомив він.

Як розповів журналістам керівник юридичного відділу Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Львова Святослав Кіндратів, у даному будинку ще не було продано жодної квартири, тому ніхто не звертався за захистом прав.

“Хочу відзначити, що в історії Львова такий великий об’єкт зносять уперше. Земельна ділянка там знаходиться в приватній власності і немає законного механізму, згідно з яким можна було б передати будинок на приватній території в комунальну власність”, – сказав Кіндратів.

За його словами, позов щодо незаконного будівництва інспекція подала ще восени 2016 року, а саму справу розглядали до 18 грудня 2018 року, коли Восьмий адміністративний апеляційний суд постановив демонтувати самовільно збудований будинок.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com