У Львові з конфіскату алкоголю зроблять дезінфектор (відео)

5.05.2020, 18:20
71505

Близько 20 тонн конфіскованого спиртного спрямують на вироблення 7−8 тонн дезінфектору. Про це “Форпосту” повідомив начальник Західного міжрегіонального управління міністерства юстиції Юрій Добош.

Читайте також:Українцям продають підробні небезпечні дезінфектори, які викликають важкі опіки та токсичні реакції

“У нас є 20 тонн конфіскованих алкогольних напоїв, які, в умовах пандемії і розвитку вірусу COVID−19, ми будемо спрямовувати не на знищення, а на переробку, щоб на виході ми отримали дезінфектори. За різними підрахунками вийде близько 7-8 тонн засобу”, – розповів він.

Окрім того, Добош зазначив, що перероблятимуть продукт на базі “Укрспирту”.

“Цього тижня ми зробили вже додатковий забір зразків і отримаємо інформацію стосовно комерційної доцільності переробки. Відтак будемо спрямовувати свої дії на те, щоб ми перевезли сировину на виробничі потужності ДП “Укрспирт”, – сказав Добош.

Читайте також: Як правильно дезінфікувати автомобіль, щоб запобігти поширенню COVID-19: поради для водіїв

Також чиновник додав, що є й незгідні із такими спробами переробки спиртного.

“Зіткнулись із ситуацією, коли не усі були задоволені такою ініціативою про переробку алкогольних напоїв. Є конкретні запитання до конкретних людей, будемо в робочому режимі їх вирішувати. Коли ми разом з паном міністром Денисом Малюською утилізовували на той час найбільшу конфісковану партію алкогольних напоїв – ми дали чіткий і не двозначний меседж всім зацікавленим особам, які в той чи інший спосіб наживалися на тих всіх історіях”, – підсумував Добош.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com