У Маріуполі лікарка здала росіянам 7 поранених воїнів ЗСУ, яких переховували місцеві

5.01.2024, 07:32
152399

У Маріуполі після окупації лікарка-офтальмологиня здала російським окупантам 7 воїнів ЗСУ, яких місцеві перевдягнули у цивільний одяг, щоб врятувати. За це зрадницю засудили до довічного позбавлення волі.

Читайте також: Частина звільнених з полону українців вважалася зниклими безвісти — Зеленський

Про це йдеться у вироку Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська (назва суду недекомунізована – ред.)

За даними суду, на момент окупації щонайменше 7 українських захисників перебували на лікуванні у КНП “ОЛІЛ м. Маріуполь”. У березні 2022 року, коли окупанти оточили місто, інші лікарі перевдягнули захисників України у цивільний одяг, щоб росіяни не змогли їх ідентифікувати. Також усі домовились, що говоритимуть росіянам, що це місцеві.

Це було також відомо і виконуючій обов`язки лікаря-офтальмолога відділення мікрохірургії ока КНП “ОЛІЛ м. Маріуполь”. Орієнтовно 12-15 березня 2023 року лікарка добровільно здала окупантам захисників України. Після цього оборонці Маріуполя потрапили до полону, де пережили катування та тортури. Серед тих, кого здала офтальмологиня, були і тяжко поранені військові. Наразі суду відомі дані лише про 4 військових, які постраждали через дії зрадниці. Більшість воїнів, яких здала зрадниця, вважаються “зниклими безвісти”. 

“Ходила палатами та пальцем вказувала росіянам, де лежать військові. Зараз вона голова відділення офтальмології в обласній лікарні”, – йдеться у матеріалах суду.

За даними свідків лікарка колегам свої дії пояснила так”: скільки можна ховатись за нашими спинами, 8 років бомбили Донбас”.

На засіданні суду підозрювана не прийшла, а тому її судили заочно.

Суд визнав медикиню винною за ч. 2 ст. 111 КК України – державна зрада. Її засудили до довічного позбавлення волі з конфіскацією усього майна. 

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com