У Мін’юсті повідомили, що виставлять на продаж 27 тюрем

2.10.2020, 22:48
85682

Заступниця міністра юстиції Олена Висоцька повідомила, що в Україні 27 в’язниць не використовуються протягом останніх двох років, тому їх виставлять на продаж на ProZorro. Про це вона сказала сьогодні, 2 жовтня, в ефірі телеканалу “Дім”.

Читайте також: У Мін’юсті пропонують купувати подарункові сертифікати на VIP-камери в СІЗО

Висоцька повідомила, що визначено список в’язниць, в яких вже понад два роки не утримуються засуджені, а персонал там зведено до мінімуму.

“Так, у нас є законсервовані установи. Їх 27, є абсолютно чіткий перелік. Вони не використовуються нашою системою останні два роки. Ми з них почали. Перший найближчий об’єкт був біля Києва – у м. Ірпінь. Друга – ми визначили, що це буде, напевно, цікавий для інвесторів об’єкт – установа у Львові. І один – в Одесі”, – повідомила вона.

Мін’юст щодо цього питання співпрацює з Фондом держмайна, зазначила Висоцька. За її словами, покупця визначатимуть “за найкращою ціною”.

“Частина коштів піде нам, як держателю балансу цієї системи, – балансова вартість майна. Надлишок піде до держбюджету. І це буде вперше, коли сама система такого роду наповнює держбюджет”, – зауважила заступниця міністра юстиції.

Нагадаємо, у Мін’юсті повідомили, що великий розпродаж в’язниць планують закінчити за 10 років і заробити на ньому мільярд гривень. За ці гроші обіцяють будувати нові сучасні в’язниці на околицях міст.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com