У Мінекономіки прокоментували ситуацію на Одещині, де через посуху фермер вчинив самогубство (відео)

13.05.2020, 15:09
72249

Фермер в Одеській області наклав на себе руки через збитки та борги, викликані посухою і загибеллю всього врожаю.У загиблого Володимира Сердюченка було 150 гектарів орендованої землі. Він вклав у неї щонайменше 750 тисяч гривень, йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте також: Рада ухвалила закон про продовження податкових пільг для бізнесу на період карантину

Гроші, зокрема, й позичав. А ще повинен виплатити односельцям за паї. Тобто винен був близько мільйона гривень. 66-річний фермер не знайшов виходу, і в розпачі наклав на себе руки.

У Бессарабії від посухи постраждали сотні дрібних і середніх фермерських господарств. Ще місяць тому до центральної влади зверталися місцеві та депутати одеської обласної ради. Просили визнати ситуацію надзвичайною, а аграріям надати допомогу з Державного резервного фонду та надати податкові пільги. Відповіді від Києва не отримали.”Пільгові кредитні програми не допоможуть у цій ситуації. Ми просимо у держави на безповоротній основі субсидію фермерам, що постраждали від посухи”, – говорить голова Кілійської міської ради Павло Бойченко.

Із питаннями, чому не було реакції на благання фермерів Бессарабії і що керівництво держави робитиме далі, ТСН звернулася до Кабміну. Там заявили, що звернення фермерів Одеської області за місяць до них так і не дійшло. А аграріям рекомендують протягом тижня надіслати документи про збитки, щоб передати їх до Кабміну.

“Тоді відбудеться засідання регіональної комісії, і всі ці документи передадуть до Кабміну для розгляду та виділення коштів з Резервного фонду”, – пояснив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тарас Висоцький.

У Кілійському районі Одеської області фермери рахують свої збитки вже не перший день. Але, кажуть, можуть сподіватися тільки на безповоротні субсидії з Державного резервного фонду, а не на кредити, тому що боргів у них і так вистачає.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com