У Мінкульті заявили, що Верховний суд не дозволив УПЦ МП залишати свою назву

18.12.2019, 14:32
57044

У Міністерстві культури молоді та спорту України спростували інформацію про те, що Верховний суд ухвалив рішення про незаконність акта про вимогу перейменувати Українську православну церкву Московського патріархату (УПЦ (МП).

Читайте також: Верховний суд остаточно дозволив УПЦ МП залишити свою назву

Про це повідомляє Інтерфакс.

“Оприлюднена інформація не відповідає дійсності… Верховний суд не приймав постанови, “яке б дозволило Української православної церкви Московського патріархату не міняти свою назву”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, УПЦ МП подала позов в Окружний адмінсуд Києва про визнання протиправним та скасування наказу про необхідність перейменування релігійної організації, про що парламентом було ухвалено відповідне рішення.

Постановою Окружного адмінсуду р. Києва від 22.04.2019 по справі № 640/4748/19 було задоволено клопотання позивача про забезпечення адміністративного позову, яким заборонено суб’єктам держреєстрації юросіб, громадських формувань (у тому числі Мін’юсту України, Мінкультури України, їх структурним підрозділам) проводити будь-які реєстраційні дії стосовно відомостей, що містяться в Єдиному держреєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, в тому числі, але не виключно, скасовувати реєстраційні дії і запису про релігійні організації.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com