У Міноборони кажуть: призов до армії буде добровільним, з вулиць і клубів юнаків не забиратимуть

11.02.2020, 10:10
62744

Андрій Загороднюк заявив, що відомство буде боротися з хабарами за відстрочку від армії, і наголосив, що строковиків не відправляють в зону ООС, повідомляє Корреспондент.

Читайте також: Призовна кампанія-2020: строкова військова служба з 18 років

Кабмін врегулює питання строкової служби в армії хлопців 18-19 років. Про це заявив глава Міноборони Андрій Загороднюк в ефірі програми Свобода слова у вівторок, 11 лютого.

Призовники, яким не виповнилося 20 років, отримають можливість служити в ЗСУ тільки за наявності письмової заяви, стверджує Загороднюк.

“Зараз ми готуємо розпорядження Кабміну щодо кількості осіб, які будуть призиватися на строкову службу. Ми видамо розпорядження, я його вже підписав і передав на узгодження в Кабмін. Там буде чітко вказано, що тільки за письмовою заявою в 18-19 років. Дійсно буде нормативний акт, який чітко вказуватиме про те, що жодного обов’язкового призову з 18 років не буде”, – заявив глава відомства.

Загороднюк запевнив, що міністерство буде боротися з хабарами за відстрочку від армії і жорстко контролювати військкомати, щоб скасувати практику призову в армію юнаків прямо з вулиці. Міністр також наголосив, що строковиків не відправлятимуть в зону ООС.

“Ми також скасуємо практику, яка була незаконною, коли юнаків призивали на вулицях, в клубах, в чергах. Такі практики були, особливо у великих містах”, – підсумував Загороднюк.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com