У Міноборони розповіли, що буде з виплатами для військових у наступному році

28.12.2023, 14:01
152026

Заступник міністра оборони України Юрій Джигир заявив, що на виплати військовослужбовцям у 2024 році виділять 751,3 мільярда гривень і доплати військовим залишаться на рівні 2023 року.

Читайте також: Електронний реєстр військовозобов’язаних “Оберіг”: як він працює та що змінить у мобілізації

“Щодо доплат в розмірі 30 та 100 тисяч гривень, уряд планує зберегти ці виплати протягом періоду дії воєнного стану, як це передбачено постановою Кабміну № 168”, – сказав він в інтерв’ю ВВС Україна.

При цьому Джигир зазначив, що якщо зросте інтенсивність боїв чи збільшиться кількість військових, то потрібно буде збільшувати фінансування та змінювати бюджет.

“Наш оборонний бюджет закладено в умовах найбільшого збройного конфлікту в Європі з часів Другої світової. На полі бою ведеться постійна запекла боротьба, тож вірогідність збільшення інтенсивності бойових дій існує щодня. Це слід враховувати, як і можливе зростання чисельності армії, яку треба буде своєчасно забезпечувати”, – пояснив він.

Міністр фінансів Сергій Марченко розповів, що дискусія стосовно мобілізації триває і у Міністерства фінансів є питання щодо її термінів, планів і прогнозної чисельності осіб.

“Я б поки що не забігав наперед, а дав можливість Генштабу разом з Міноборони знайти підходи в цьому питанні і запропонувати рішення, як вони це бачать, як бачать оптимізацію видатків чинних, бо ми виснажили наш внутрішній потенціал щодо фінансування військових потреб”, – зазначив міністр.

Він підкреслив, що штучно збільшити видатки не буде можливості, адже їх просто немає. Якщо гроші потрібно буде шукати, то міністерство має знати часові рамки.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com