У Міносвіти розповіли, які абітурієнти зможуть вступити до вишів за співбесідою

18.06.2019, 19:10
29687

У нинішньому році на основі співбесіди до університетів можуть вступити три категорії вступників, а за результатами вступних іспитів – вісім. Про це йдеться у роз’ясненні Міносвіти, яке розіслали до приймальних комісій вишів, пише ТСН.

Читайте також: 17-річний школяр наклав на себе руки через незадовільні результати ЗНО

У роз’ясненнях також є інформація щодо документів, зразків довідок і посвідчень, які має пред’явити абітурієнт.

За результатами співбесід мають право вступати особи з інвалідністю внаслідок війни або люди, які неспроможні відвідувати заклад освіти. Ця пільга також поширюється на постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, яким це право надано законом.

За результатами іспитів можуть вступити ті, кого визнали постраждалими учасниками Революції Гідності або учасниками бойових дій, діти-сироти або позбавлені батьківського піклування, звільнені з військової служби від грудня минулого року. Пільгою також можуть скористатися мешканці тимчасово окупованих територій, які не є внутрішніми переселенцями, або на території проведення АТО чи лінії зіткнення.

За результатами іспитів можуть вступити до вузу особи, яким за рішенням регламентної комісії відмовлено в реєстрації для участі в ЗНО у 2019 році через неможливість створення спеціальних умов або вступники, які не брали участі в основній чи додатковій сесіях ЗНО через наявність захворювання або патологічного стану.

Ці вступники матимуть можливість перевестися на вільні місця державного замовлення. Торік таким способом заповнили понад сім тисяч бюджетних місць, а правом скористалися діти загиблих захисників України, особи з інвалідністю, учасники бойових дій та їхні діти, внутрішньо переміщені особи

“Однією з новацій цьогорічної кампанії є те, що правом перевестися на бюджет тепер зможуть скористатися й діти з багатодітних сімей. Утім, треба врахувати, що їхній конкурсний бал має бути менший від прохідного не більш ніж на 15 балів”, – пояснив директорату вищої освіти і освіти дорослих Олег Шаров.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com