У Мінреінтеграції пояснили, чи потрібно військовозобов’язаним ВПО ставати на військовий облік

26.12.2022, 18:32
133117

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України роз’яснили, чи потрібно військовозобов’язаним ВПО ставати на облік у військкоматі.

Читайте також: Окупанти з метою залякування хаотично обстрілюють населення звільнених міст — Генштаб

Роз’яснення опублікували на офіційному телеграм-каналі відомства.

Так, зазначається, що військовозобов’язані переселенці обов’язково мають стати на військовий облік за новим місцем проживання. Це потрібно зробити протягом 7 днів.

“Якщо вам від 18 до 60 років, ви покинули свою домівку і є військовозобов’язаними, маєте стати на військовий облік за новим місцем фактичного проживання. Зробити це потрібно протягом 7 днів після приїзду”, – йдеься у роз’ясненні.

Водночас у Мінреінтеграції наголошують, що це не означає вручення повістки та нагадують, які категорії військовозобов’язаних громадян звільняються від мобілізації.

Таким чином звільненими від мобілізації є такі категорії:

особи з інвалідністю або особи, які відповідно до висновку військово-лікарської комісії визнані тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін до 6 місяців (з подальшим проходженням військово-лікарської комісії);

жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

жінки та чоловіки, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років;

жінки та чоловіки, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років;

жінки та чоловіки, на утриманні яких перебуває повнолітня дитина, яка є особою з інвалідністю I чи II групи;

які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного зі своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи.

“Якщо ви належите до осіб, які не підлягають мобілізації, але повістка все одно прийшла, потрібно з’явитися до військкомату та надати документи, які підтверджують ваш статус”, – додають у Мінреінтеграції.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com